Escola Antoni Gaudí

Sant Boi de Llobregat

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home REVISTA: EL GAUDIARI
GAUDIARI

Editorial GauDiari 40

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

 

“La vida es bella y ya verás ,
cómo a pesar de los pesares,
tendrás amigos, tendrás amor,
tendrás amigos…,

diu José Agustín Goytisolo al seu bell poema “Palabras para Júlia”

Darrera actualització de dimecres, 15 de juliol de 2015 19:07 Llegiu-ne més...
 

GauDiari 38

Correu electrònic Imprimeix PDF
 
 

Editorial GauDiari 38

Correu electrònic Imprimeix PDF

Viure noves experiències

Iniciar nous camins

Aprendre amb i dels altres

Trobar noves respostes

Guanyar nous amics

Estimar el món

L’entrada a l’escola és com l’ inici d’ un nou viatge pels nens i nenes. Un viatge que dura anys, un viatge que dura tota la vida perquè tota la vida anem fent nous aprenentatges. És ben cert que allò important en els viatges és la preparació, és tot el camí i no només l’arribada al destí. Si l’entrada a l’escola és com un llarg viatge , família i mestres som els acompanyants dels viatgers, els nens i les nenes. I de la bona relació i comunicació entre família i escola , en dependrà que aquest viatge sigui una experiència satisfactòria i feliç per als infants. Darrerament els experts insisteixen en que també i sobretot el vincle de la família amb l’escola i de l’escola amb les famílies és determinant pels bons resultats educatius dels alumnes. Diguem doncs que : la confiança entre els mestres i les famílies, mantenir-hi una comunicació i diàleg regular , deixar el temps necessari als nens i nenes per al seu aprenentatge ,ajudar-los a concentrar-se uns minuts cada dia i anar augmentant el temps de concentració, animar els fill a acabar una tasca, encara que sigui molt poca cosa, acompanyar els infants en l’aprenentatge lingüístic: comentant esdeveniments del dia, fent frases completes ,i sobretot dialogar t i llegir plegats ,interessarse per tot allò que van aprenent i tot allò que els va interessant a ells i elles .....són condicions per assolir l’èxit escolar. Sentir que l’educació dels fills és compartida entre família i escola ens farà tenir un bon viatge junts amb la mirada posada en el viatger central d’aquesta experiència: els nostres fills i filles , els nostres i les nostres alumnes.

BON VIATGE A TOTS I TOTES!!  

 

Editorial Gaudiari 37

Correu electrònic Imprimeix PDF

 Mentre a l’escola fomentem les pràctiques i els procediments democràtics tals com: l’aplicació sistemàtica del diàleg, la negociació contínua per a resoldre conflictes, la recerca  de l’entesa i les diferents vies de solució, el respecte a la diferència, la participació activa en les reflexions i en les decisions,l’exercici de la llibertat d’expressió, el treball en equip, el treball cooperatiu i solidari..

 
Mentre la ciutadania dóna mostres de civisme, de l’exercici de drets des de l’acció pacífica, de lluita, reivindicació i participació, mentre les xifres de voluntariat, a qui donem les gràcies des del Gaudiari, són cada cop més elevades, per als grans esdeveniments d’un dia històric, però també per als petits i grans  esdeveniments de cada dia, contribuint en el banc d’aliments, en la lluita contra els desnonaments,en la defensa d’una escola i una sanitat públiques de qualitat, en el debat amb esperit crític, en la tolerància i el diàleg...en els barris, les associacions i les entitats.
 
Mentre això passa a les nostres vides de manera diària, ... entre el món que ens governa hi trobem: comportaments poc democràtics, manca de diàleg i d’entesa, postures tancades i enrocades,mesures de força,cartes desafortunades i desagradables, amenaces, mentides i paraules malsonants..  ..sobre un rerefons de personatges i afers foscos, enganyosos i corruptes.
 
Contradictori, oi? Però que no ens aturin,  nosaltres continuem educant els nostres fills i filles i alumnes en el compromís, l’honestedat, l’honradesa, la veritat i la generositat. Preparem-los per treure el millor d’ells mateixos i estimulem-los perquè s’adaptin a aquest món en crisi i treballin per millorar-lo.
 

Gaudiari 37

Correu electrònic Imprimeix PDF
 
 


Pàgina 4 de 7