Escola Antoni Gaudí

Sant Boi de Llobregat

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home REVISTA: EL GAUDIARI
GAUDIARI

GauDiari 32. MAIG I JUNY 2013

Correu electrònic Imprimeix PDF
 

 

EDITORIAL:

PROJECTAR
 
Projectar és un verb lligat a l’educació. Si mirem al diccionari trobem que projectar significa:
 
1-Llançar endavant, a distància. El primer que em ve al cap és l’empenta que l’educació, des de casa i des de l’escola, dóna als nens i nenes i els fa avançar endavant fins que ells puguin viure de manera autònoma i madura, i independent dels seus educadors. I vosaltres, nens i nenes de sisè que esteu a punt de deixar l’escola, sou els primers que, cada cop a més distància, anireu fent el vostre camí. Desitgem que pugui ser un camí feliç.
2-Ampliar les imatges en una pantalla. Aquesta és una altra funció de l’educació: ampliar les imatges per fer-les més entenedores, ampliar les mirades que ajudin els nens i nenes a descobrir el món i a comprendre’n millor totes les cares per fer-nos més flexibles i més tolerants i més savis.
3-Establir la construcció d’un projecte. L’educació ajuda a construir el present,obrint-se interrogants, donant-se respostes, obrint portes i tenint una mirada en el demà, en el somni que cadascú es proposa, en allò que voldria fer realitat.
4-Establir un projecte de construcció. Aquest significat ens condueix a imaginar la nostra escola, sobre la que un dia es va establir un projecte de construcció, és a dir, es va projectar.
 
Ara ja volem veure i veiem aquest projecte com una realització definitiva i, en aquest cas, sí que ens imaginem tancant portes i dient: nens i nenes ja tenim l’escola nova, ara comença una nova etapa del nostre projecte educatiu!!
 
Desprès tornarem a obrir les portes, perquè ens entri la llum i la vida de l’entorn i ens hi puguem projectar.
 

 

Darrera actualització de dijous, 27 de juny de 2013 21:45
 

GauDiari 31. MARÇ I ABRIL 2013

Correu electrònic Imprimeix PDF
 
 

GauDiari 30

Correu electrònic Imprimeix PDF

Editorial: CONSTRUÏM

Aquest curs el títol del nostre projecte global de centre és CONSTRUÏM. Bon nom per un projecte d’escola. I bon projecte pels temps que corren.
Quan estem immersos en una crisi econòmica, quan sembla que tot s’ensorra i es deteriora, quan l’estat del benestar es desestabilitza, a l’escola construïm. I construïm perquè anem posant una peça sobre l’altra, anem posant els mitjans perquè els nens i nenes vagin aprenent a fer i aprenent a ser.
Construïm aprenentatge, quan a l'escola aprenem a conèixer el present, comprendre el passat i imaginar el futur i quan a l'escola parlem, escrivim i llegim, raonem, calculem i resolem. A l'escola construïm aprenentatge quan fem recerca, fem projectes, experimentem i observem i quan dibuixem, juguem, pintem, cantem i ballem....
Construïm afectes, perquè a l'escola ens relacionem amb els altres i construïm amistat. A l’escola construïm convivència perquè dialoguem, opinem, decidim i compartim buscant la participació, l'harmonia i el benestar de tothom.
De manera constructiva farem d'aquest, el projecte de l’escola, el projecte de tots els nens i les nenes.
I als nens i nenes, com deia l’ Espriu, ens hi mantindrem fidels!
 
 
 
Darrera actualització de dimarts, 26 de març de 2013 07:42
 

GauDiari 21

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquí teniu l'editorial... Voleu veure'l sencer o visiteu la secció de 'DOCUMENTS'

FES- ME UN PETÓ
Ens diem que els temps canvien. I això vol dir que han canviat moltes coses: la manera
de comunicar-nos, la manera de relacionar-nos, l’accès a la informació... Hi ha però, algunes coses i molt importants que s’han de mantenir. Hi ha coses que no canvien. Les necessitats dels nens i nenes són avui, les mateixes de sempre!!!

Els nens i les nenes necessiten sentir:
T’ESTIMO: sentir-se estimats pels seus pares.
COM T’HA ANAT EL DIA?: sentir-se que importen als seus pares.
PARLEM-NE!: conversar amb els pares i sentir-se escoltats.
FEM-HO JUNTS!: sentir que els pares els acompanyen, els ensenyen, els orienten i els ajuden.
MOLT BÉ!: sentir que els pares estan contents.
AIXÒ, NO! : sentir que els pares els posen límits i que no tot és possible.
HI HAVIA UNA VEGADA: escoltar un conte explicat per la mare o el pare i imaginar-se’l.
BONA NIT, QUE TINGUIS DOLÇOS SOMNIS!: rebre el petó de bona nit de la mare o del pare i quedar-se adormit plàcidament
I aquestes coses no han de canviar mai.

Darrera actualització de dilluns, 9 de maig de 2011 14:04
 

GauDiari Núm. 20

Correu electrònic Imprimeix PDF

Gener, febrer, març , ja ha passat l’ hivern. “Estimo la quietud de l’ hivern” ens diu Miquel Martí i Pol en el seu poema . L’hivern és quietud i als adults el fred de l’ hivern  ens atura i aleshores ens arraulim a la vora del foc o sota l’escalfor d’ una manta. Però aquest hivern, altres temes han deixat gelats als adults del món de l’educació: l’anunci de moltes i noves retallades. Retallada de plantilles de mestres, retallada de serveis educatius, retallada de subvencions, aturada de projectes, subvencions, supressió de la setmana blanca...

A l’escola però, els nens i nenes sembla que no senten aquest fred de l’hivern, ells són activitat constant, són rialles, xerrades i cridòries, salts i corredisses faci fred o faci calor. I els adults del món de l’educació vetllem i vetllarem perquè no arribi als nens i nenes aquesta gelor.

Aquest hivern ens ha portat aturades però a l’escola no ens podem aturar, no podem treballar sense recursos tecnològics,  no podem aturar el segle XXI, necessitem recursos humans i materials.  Sembla que ens vulguin ensenyar a restar però per sort, a l’escola sabem sumar i hem après a sumar mans i esforços, esperances i il·lusions.

Aquest hivern ens ha portat retallades però si us plau, no retallem el valor de l’educació, no retallem el prestigi de l’educació, no retallem el prestigi de l’escola pública. Això no costa diners!!  VEURE GAUDIARI

Darrera actualització de dimecres, 27 d'abril de 2011 19:44
 


Pàgina 6 de 7