Escola Antoni Gaudí

Sant Boi de Llobregat

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home REVISTA: EL GAUDIARI
GAUDIARI

GauDiari 33. SET-OCT 2013

Correu electrònic Imprimeix PDF
 
Darrera actualització de dijous, 9 de gener de 2014 12:20
 

GauDiari 32. MAIG I JUNY 2013

Correu electrònic Imprimeix PDF
 

 

EDITORIAL:

PROJECTAR
 
Projectar és un verb lligat a l’educació. Si mirem al diccionari trobem que projectar significa:
 
1-Llançar endavant, a distància. El primer que em ve al cap és l’empenta que l’educació, des de casa i des de l’escola, dóna als nens i nenes i els fa avançar endavant fins que ells puguin viure de manera autònoma i madura, i independent dels seus educadors. I vosaltres, nens i nenes de sisè que esteu a punt de deixar l’escola, sou els primers que, cada cop a més distància, anireu fent el vostre camí. Desitgem que pugui ser un camí feliç.
2-Ampliar les imatges en una pantalla. Aquesta és una altra funció de l’educació: ampliar les imatges per fer-les més entenedores, ampliar les mirades que ajudin els nens i nenes a descobrir el món i a comprendre’n millor totes les cares per fer-nos més flexibles i més tolerants i més savis.
3-Establir la construcció d’un projecte. L’educació ajuda a construir el present,obrint-se interrogants, donant-se respostes, obrint portes i tenint una mirada en el demà, en el somni que cadascú es proposa, en allò que voldria fer realitat.
4-Establir un projecte de construcció. Aquest significat ens condueix a imaginar la nostra escola, sobre la que un dia es va establir un projecte de construcció, és a dir, es va projectar.
 
Ara ja volem veure i veiem aquest projecte com una realització definitiva i, en aquest cas, sí que ens imaginem tancant portes i dient: nens i nenes ja tenim l’escola nova, ara comença una nova etapa del nostre projecte educatiu!!
 
Desprès tornarem a obrir les portes, perquè ens entri la llum i la vida de l’entorn i ens hi puguem projectar.
 

 

Darrera actualització de dijous, 27 de juny de 2013 21:45
 

GauDiari 31. MARÇ I ABRIL 2013

Correu electrònic Imprimeix PDF
 
 

GauDiari 30

Correu electrònic Imprimeix PDF

Editorial: CONSTRUÏM

Aquest curs el títol del nostre projecte global de centre és CONSTRUÏM. Bon nom per un projecte d’escola. I bon projecte pels temps que corren.
Quan estem immersos en una crisi econòmica, quan sembla que tot s’ensorra i es deteriora, quan l’estat del benestar es desestabilitza, a l’escola construïm. I construïm perquè anem posant una peça sobre l’altra, anem posant els mitjans perquè els nens i nenes vagin aprenent a fer i aprenent a ser.
Construïm aprenentatge, quan a l'escola aprenem a conèixer el present, comprendre el passat i imaginar el futur i quan a l'escola parlem, escrivim i llegim, raonem, calculem i resolem. A l'escola construïm aprenentatge quan fem recerca, fem projectes, experimentem i observem i quan dibuixem, juguem, pintem, cantem i ballem....
Construïm afectes, perquè a l'escola ens relacionem amb els altres i construïm amistat. A l’escola construïm convivència perquè dialoguem, opinem, decidim i compartim buscant la participació, l'harmonia i el benestar de tothom.
De manera constructiva farem d'aquest, el projecte de l’escola, el projecte de tots els nens i les nenes.
I als nens i nenes, com deia l’ Espriu, ens hi mantindrem fidels!
 
 
 
Darrera actualització de dimarts, 26 de març de 2013 07:42
 

GauDiari 29

Correu electrònic Imprimeix PDF

 Editorial del GauDiari:

És maco i encoratjador que les persones que s’estimen l’escola continuïn vinculades en el sentir i en la lluita, malgrat la distància. Aquesta carta de l’ Àngels Silva així ens ho mostra:

ESTIMADA ESCOLA,
 
Des de molt joveneta tenia clar què volia fer i ho vaig aconseguir. Vaig començar a estimar l’ Escola molt aviat, ara ja fa 43 anys, tota una vida! He estat feliç fent allò que més m’agradava, he rigut i plorat, he lluitat per millorar, i sempre he estimat aquesta feina tan difícil i al mateix temps tan meravellosa.
Em sento molt afortunada. L’escola sempre ha format una part molt important de la meva vida. Fer de mestra ha estat un privilegi i una satisfacció, de veritat. Ha estat una feina enriquidora, amb reptes diaris. He après tant de tots els que m’heu envoltat!!! Són molts anys estant amb nens i nenes de totes les edats, coneixent a les famílies, creant vincles amb companyes i companys, fent tot tipus de feines, coneixent a nous mestres... De tot això he aprés moltíssim i encara estic aprenent.
Els últims 33 anys de la meva vida els he passat al costat d’un Gaudí meravellós. Han estat moltes estones passades al teu costat i m’ha estat difícil deixar-te. Es per això que els últims dies de curs van ser plens d’emocions contradictòries: felicitat, alegria, tristesa...
 
Ara he hagut d’organitzar el meu temps,tinc moltes coses per fer i per aprendre encara. A mi, ara em toca gaudir de la vida d’una altra manera, amb serenor i optimisme.
Us volia demanar a tots vosaltres, MESTRES, ALUMNES, FAMÍLIES... que lluiteu per
l’ ESCOLA, amb esforç i confiança, per millorar la qualitat i la convivència. No perdeu la il·lusió i l’entusiasme malgrat els moments difícils que vivim.
 
LLUITEU PER UN MÓN MILLOR!! COMPARTIU, SOMIEU, ESTIMEU, SIGUEU POSITIUS...
Per acabar, us volia donar les gràcies per haver-me ensenyat tantes coses, per la vostra amistat, per l’afecte rebut... GRÀCIES per tot el que m’heu fet sentir durant tots aquests anys.
 
EL GAUDÍ SEMPRE SERÀ AL MEU COR.

US ESTIMO!!!

Àngels Silva

Darrera actualització de dilluns, 17 de desembre de 2012 16:32
 


Pàgina 6 de 8