Escola Antoni Gaudí

Sant Boi de Llobregat

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home REVISTA: EL GAUDIARI
GAUDIARI

Editorial GauDiari 26

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

 Hola, aquí teniu l'editorial, per veure'l prémer AQUÍ: GauDiari 26

 INTOCABLES

Si heu vist la pel·lícula Intocable, haureu gaudit d’ una història increïblement potent. M’ha agradat. Narra la relació d’un ric aristòcrata tetraplegic i el seu cuidador que prové d’un entorn molt modest, víctima de la desigualtat social. La situació que pateix cada un d’ells és dramàtica, els dos viuen en circumstàncies extremes, però és interessant i simpàtic veure com avança la convivència entre ells, com es va creant la relació, i neix el vincle i el sentiment que els porta a no perdre el seu ànim i a mantenir sempre l’optimisme. És la història d’una amistat, d’un intercanvi, d’una complementarietat que els fa intocables i   m’ha fet reflexionar.
 
Penso que hem de trobar maneres creatives d’organitzar-nos, que encara hem de descobrir com ens podem complementar, quina mena d’intercanvi és possible entre les persones i que han de néixer moltes iniciatives comunitàries que creïn xarxa.
 
El Banc del Temps és una molt bona iniciativa comunitària de cooperació. En aquest cas s’intercanvia temps, es presta temps per fer algun servei a les persones per resoldre necessitats de la vida quotidiana. D’una banda, es posa al servei dels altres allò que ens agrada, allò que sabem fer, les nostres habilitats i coneixements i a la vegada demanem allò que necessitem. Tot, sense diners. Aquest projecte reforça els llaços comunitaris entre veïns i al barri i alhora els ajuda a conèixer i confiar amb els altres.
La Campanya que promou TV3 i la Fundació Marató de TV3 Que ningú es quedi fora de joc n’ és una altra bona iniciativa.
 
Desprès d’ una època de gran individualisme, toca mirar cap a la comunitat, buscar vies paral·leles a les establertes, trobar la sintonia i la compenetració amb els altres per generar l’energia que ens faci INTOCABLES!!
 
Que no ens retallin les idees, l’empenta i la il·lusió!!!

 

 

Darrera actualització de dilluns, 21 de maig de 2012 15:44
 

Editorial GauDiari 25

Correu electrònic Imprimeix PDF

 

 

Edi

Aquí teniu l'editorial, i per veure'l prémer AQUÍ: GauDiari 25

Al Gaudí, acció i diversió!!

Al Gaudí , acció i diversió és el títol que els nens i nenes de l’escola han triat pel projecte relacionat amb el cinema que hem començat aquest segon trimestre.
ACCIÓ! és la paraula que es diu per començar a filmar una pel·lícula. I amb acció també comença el dia a l’escola. A l’escola, com al cinema, hi ha moviment: arribem, ens comuniquem, treballem, actuem, ens expressem, juguem, escrivim, llegim, parlem, cantem, correm...I molts cops quan cal, com també passa al cinema, ho hem de repetir. Ho hem de tornar a fer o n’ hem de tornar a parlar potser perquè no ho hem entès prou bé, perquè ens hem equivocat, perquè ens ha agradat molt, perquè es pot millorar, perquè ho hem de recordar, perquè ho hem de fer d’una altra manera...I així ,tants cops com calgui perquè és d’aquesta manera com anem construint coneixement. I així, tants cops com calgui fins arribar al moment esperat: Talleu és bona! !
DIVERSIÓ! A l’escola participem i ens ho passem bé. La màxima expressió: el Carnaval. Un Carnaval exitós per la gran participació dels nens i nenes i de les famílies i per la qualitat creativa de les disfresses. Vàrem desfilar com a protagonistes d’onze pel·lícules variades: animació, musical, aventures i acció. Els nens i nenes van gaudir d’uns dies de carnaval i una bona colla de mares i pares van mostrar una gran constància creativa en el disseny i la confecció de les disfresses.
 
Acció i diversió són coprotagonistes de la pel·lícula de l’escola.
Darrera actualització de dilluns, 12 de març de 2012 00:45
 

Editorial GauDiari (24)

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquí teniu l'Editorial del darrer GauDiari d'enguany. Bones festes!

Educant la creativitat

Picasso va dir que tots els infants neixen artistes. I és força veritat, els nens i nenes s’expressen sense por: fan l’intent , s’arrisquen, no tenen por d’equivocar-se, i és així com surt la creativitat i l’originalitat.

Actualment es parla d’intel•ligències múltiples, i es diu que  la intel•ligència és diversa perquè n’hi ha de molts tipus, dinàmica perquè es mou, i única perquè cadascú té la seva. Educant la creativitat fomentem que aflorin les capacitats de cadascú, que cadascú descobreixi el seu talent i que apareguin idees originals i molt valuoses. La creativitat humana és extraordinària, i la capacitat d’innovació gairebé infinita.

A l’escola despertem, mobilitzem i potenciem la creativitat dels alumnes. Treballem totes les arts: la música, la pintura, l’escultura,la dansa i el teatre i la literatura, i sempre fem una pinzellada a l’arquitectura, gràcies a Gaudí. Ara ens falta aprofundir en el setè art: el cinema. En el cinema centrarem el proper projecte global de centre d’aquest curs. Un tema que ens obrirà les portes a tot un món i que ens mantindrà la creativitat desperta.

Com a pares no deixeu d’aprofitar l’ocasió d’aquests dies nadalencs per fer moure la  creativitat dels  vostres fills i filles. Algunes idees: fer galetes amb formes divertides, fer postals de Nadal per a la família, preparar un teatre amb titelles, fer una bufanda de llana, anar a un museu, a un concert, al teatre o al cinema i tantes altres coses que us permetin compartir il•lusions.

Molt bones festes i un any 2012 molt creatiu per a tothom!!

Darrera actualització de dijous, 22 de desembre de 2011 17:29
 

Editorial GauDiari (Nº 23)

Correu electrònic Imprimeix PDF

 Aquí teniu l'Editorial del primer GauDiari del curs 11-12 (Veure'l sencer)

 SUMEM O RESTEM ?
 
A l’escola som una colla de persones: nens i nenes, petits i mitjans, nens i nenes més grans i adults. Som molts, som una colla. I tots junts fem l’escola, tots junts som l’escola.
 
Tu ho penses, això? Sabies que la música que ens dóna la benvinguda cada matí és perquè tots estiguem més animats durant el dia? Has pensat que el teu bon dia, que el teu somriure, que les paraules i actituds agradables formen una cadena i fan pujar el benestar de l’escola? Te n’adones que quan tens ganes d’aprendre coses noves i aprens, l’escola ho comparteix amb tu ? Que si estem satisfets, s’encomana la satisfacció a tota l’escola? Ets conscient que totes les coses positives SUMEN i fan que ens sentim millor i que l’escola sigui més agradable ?
 
De la mateixa manera quan tenim un comportament inadequat, alguna mala paraula, alguna mal gest...l’escola se’n ressent, potser s’entristeix o potser es desanima una miqueta. Pensa-hi: les coses negatives RESTEN i fan que no ens sentim tan bé.
 
Què fem? Sumem o restem?
Jo ho tinc clar: SUMEM!!!
 
Però si un dia fem alguna acció que resta, sempre podrem trobar la manera d’arreglar-ho , de reparar-ho. sempre podrem fer una acció que sumi, una acció de reparació. Li podríem dir REPARA - ACCIÓ?
Darrera actualització de dijous, 17 de novembre de 2011 14:05
 

Darrer GauDiari Curs 10-11

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquí teniu l'Editorial del darrer GauDiari del curs 10-11. per veure'l sencer prem AQUÍ

He decidit: Vull ser feliç. He d’aprendre a viure i tornar a començar...Vull ser feliç, vull viure així. Assaborir cada segon; vull compartir-lo i ser feliç. Hi ha tantes coses per aprendre, tants moments per disfrutar, la vida va sumant el que tens i el que has donat.... Ja he entès que el meu destí és escollir. I no em fa por, no. He decidit: vull ser feliç...  Això diu la versió en català de la cançó “I will survive” de Glòria Gaynor, que els alumnes de sisè han triat per acomiadarse de l’escola.  Ben trobada i ben triada la cançó. El 22 de juny s’acaba el curs i l’etapa de primària per aquest grup d’alumnes. Ens cantaran aquesta cançó i es barrejaran emocions: tristor per haverse d’acomiadar de l’ escola, dels mestres i els companys, amb qui han compartit tantes coses, alegria per haver superat amb èxit una etapa, neguit i por davant tot allò nou que els espera. Segur que hi haurà plors i rialles barrejats, i no ens sorprèn ja que és un moment molt important de la seva vida  i de la de les seves famílies. Nens i nenes de sisè ja us heu fet grans i enfileu el camí cap a l’adolescència/maduresa. Us desitgem que sigueu respectuosos i bones persones, compromesos i responsables, que sempre tingueu ganes d’aprendre i arribeu a ser persones cultes, que lluiteu contra les injustícies i per les llibertats, que penseu i actueu... i que recordeu tots els bons  moments compartits. A l’escola hi hem posat els grans de sorra per crear les bases, ara us toca a vosaltres continuar creixent i construint el vostre aprenentatge i el vostre futur. I no oblideu que construir el vostre futur és també construir el dels altres. No us oblideu mai de les persones que us envolten.  Molta força, molta energia, molta il·lusió! Teniu tantes coses per aprendre i tantes coses per viure!!!

Decidiu ser molt feliços i que tingueu molta SORT!!!  I tu també, Jesús! Us estimem!

Darrera actualització de dilluns, 27 de juny de 2011 10:42
 


Pàgina 7 de 8