Escola Antoni Gaudí

Sant Boi de Llobregat

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font
Home REVISTA: EL GAUDIARI
GAUDIARI

GauDiari 21

Correu electrònic Imprimeix PDF

Aquí teniu l'editorial... Voleu veure'l sencer o visiteu la secció de 'DOCUMENTS'

FES- ME UN PETÓ
Ens diem que els temps canvien. I això vol dir que han canviat moltes coses: la manera
de comunicar-nos, la manera de relacionar-nos, l’accès a la informació... Hi ha però, algunes coses i molt importants que s’han de mantenir. Hi ha coses que no canvien. Les necessitats dels nens i nenes són avui, les mateixes de sempre!!!

Els nens i les nenes necessiten sentir:
T’ESTIMO: sentir-se estimats pels seus pares.
COM T’HA ANAT EL DIA?: sentir-se que importen als seus pares.
PARLEM-NE!: conversar amb els pares i sentir-se escoltats.
FEM-HO JUNTS!: sentir que els pares els acompanyen, els ensenyen, els orienten i els ajuden.
MOLT BÉ!: sentir que els pares estan contents.
AIXÒ, NO! : sentir que els pares els posen límits i que no tot és possible.
HI HAVIA UNA VEGADA: escoltar un conte explicat per la mare o el pare i imaginar-se’l.
BONA NIT, QUE TINGUIS DOLÇOS SOMNIS!: rebre el petó de bona nit de la mare o del pare i quedar-se adormit plàcidament
I aquestes coses no han de canviar mai.

Darrera actualització de dilluns, 9 de maig de 2011 14:04
 

GauDiari Núm. 20

Correu electrònic Imprimeix PDF

Gener, febrer, març , ja ha passat l’ hivern. “Estimo la quietud de l’ hivern” ens diu Miquel Martí i Pol en el seu poema . L’hivern és quietud i als adults el fred de l’ hivern  ens atura i aleshores ens arraulim a la vora del foc o sota l’escalfor d’ una manta. Però aquest hivern, altres temes han deixat gelats als adults del món de l’educació: l’anunci de moltes i noves retallades. Retallada de plantilles de mestres, retallada de serveis educatius, retallada de subvencions, aturada de projectes, subvencions, supressió de la setmana blanca...

A l’escola però, els nens i nenes sembla que no senten aquest fred de l’hivern, ells són activitat constant, són rialles, xerrades i cridòries, salts i corredisses faci fred o faci calor. I els adults del món de l’educació vetllem i vetllarem perquè no arribi als nens i nenes aquesta gelor.

Aquest hivern ens ha portat aturades però a l’escola no ens podem aturar, no podem treballar sense recursos tecnològics,  no podem aturar el segle XXI, necessitem recursos humans i materials.  Sembla que ens vulguin ensenyar a restar però per sort, a l’escola sabem sumar i hem après a sumar mans i esforços, esperances i il·lusions.

Aquest hivern ens ha portat retallades però si us plau, no retallem el valor de l’educació, no retallem el prestigi de l’educació, no retallem el prestigi de l’escola pública. Això no costa diners!!  VEURE GAUDIARI

Darrera actualització de dimecres, 27 d'abril de 2011 19:44
 

GauDiari Núm. 19

Correu electrònic Imprimeix PDF

NOVEMBRE i DESEMBRE 2010

Editorial

Moviments bruscos de temperatura marcant ara fred, ara calor, eleccions al Parlament de Catalunya amb resultats esperats per uns i decebedors per altres, eleccions als Consells Escolars amb una minsa participació, un Barça- Madrid amb uns resultats celebrats pels uns i plorats pels altres, un Departament d’ Educació amb propostes constants de canvis en el calendari i en la vida escolar, un pont de cinc dies que per alguns havia de ser una trobada amb el sol d’un país llunyà i va acabar sent una tornada a l’escalfor de la llar, uns aeroports descontrolats pels controladors aeris, una informació secreta que començà a sortir a la llum sense aturador...: en resum, uns mesos de novembre i desembre moguts i convulsos.

I enmig d’aquesta activitat que deixa un reguitzell de dubtes i interrogants, neix el diari ARA, un diari que des del primer dia ha mostrat un gran respecte per l’educació i per tots els seus agents: els nens i nenes, els pares i mares i els i les mestres. És com una llum enmig de la foscor, és una mà  amiga, propera i comprensiva per als educadors. Gràcies, Carles Capdevila, el seu director. Ell afirma 'educar cada dia és més difícil però no és impossible i si recuperem la confiança en nosaltres, ens en sortirem'. I continua dient que per educar es necessiten els cinc sentits: el sentit comú, el sentit del ridícul, el sentit del deure, el sentit moral i el sentit de l’ humor. Tots cinc sentits, necessaris per educar i per aportar-nos a la vida una bona dosi de SALUT: Que tinguem un any 2011 força SALUDABLE!

Vull veure el número 19 del GauDiari

 

Darrera actualització de dijous, 23 de desembre de 2010 15:43
 

Núm. 18 SETEMBRE I OCTUBRE 2010

Correu electrònic Imprimeix PDF

TRANQUIL·LITAT

 Deia Antonio Machado:
“Despacito y buena letra, que el hacer las cosas bien
importa más que el hacerlas”
 
Sempre he tingut i tinc molt present aquests versos al meu cap, i tot i que em costa molt aplicar el missatge que transmeten, hi estic totalment d’acord. Hem de fer un esforç per ser tranquils, per ensenyar a estar tranquils i per aprendre a estar tranquils. Les coses s’han de fer bé, i sense presses es fan millor.
 
Tenim horaris, perquè el temps s’ha d’organitzar per aprofitar-lo, però esprémer el temps al màxim a vegades pot convertir el dia a dia en una mena de carrera d’obstacles. Siguem rigorosos però pacients, actius però tranquils.
 
Us demano, a nens i nenes, mares, pares, mestres i “mestras”, tranquil·litat. Un gran valor a aprendre, tan important com les sumes o la resta portant. Quan no surti un problema, quan les lletres no acabin de sortir tan boniques com caldria, quan no sapiguem sobre què escriure a l’editorial del Gaudiari...
 
Tranquil·litat.
 

 

 

Darrera actualització de dilluns, 15 de novembre de 2010 17:49
 

GauDiaris. Podeu veure i/o descarregar-vos tots en color!

Correu electrònic Imprimeix PDF

Darrera actualització de dimarts, 20 de juliol de 2010 16:54
 


Pàgina 8 de 8